Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "Made in Australia" by Svenskt NĂ€ringsliv # Book PDF Kindle ePub Free

Made in Australia

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Made in Australia
  • Author : Svenskt NĂ€ringsliv
  • Release Date : January 06, 2017
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 790 KB

Description

AF har sedan ett halvÄr tillbaka anvÀnt sig av ett star rating-system för att mÀta upphandlande leverantörers prestation. Systemet Àr utformat med Australien som förebild. Aktörer som levererar goda resultat fÄr tre stjÀrnor. Leverantörer som inte presterar goda resultat fÄr en stjÀrna. Detta Àr en banbrytande utveckling inom svensk arbetsförmedling.
Svenskt NÀringsliv har genomlyst AF:s nya resultatsystem. Rapporten syftar till att besvara frÄgan om systemet Àr tillförlitligt och ge förslag pÄ utvecklingsomrÄden framÄt. Samtidigt lyfter rapporten en potential att mÀta och transparent utvÀrdera fler insatser och Àven AF:s egna enheter.
Rapportförfattarna slÄr fast att AF:s nya rating-system Àr tillrÀckligt tillförlitligt. Den metodik som myndigheten anvÀnder sig av Àr tydligt inspirerad frÄn det framgÄngsrika australiensiska exemplet. Det Àr en vÀlkommen utveckling att resultatuppföljningar genomförs och redovisas.
Det finns emellertid uppenbara förbÀttringsbehov som pÄ kort sikt behöver ÄtgÀrdas:
För det första, informationen mÄste tillgÀngliggöras och digitaliseras pÄ ett helt annat sÀtt Àn idag. Myndighetens försök att sprida informationen har inte varit tillrÀckligt tydlig.
För det andra, för att systemet ska vara rÀttssÀkert, och ytterligare trÀffsÀkert, mÄste AF:s bedömningsstöd standardiseras och implementeras pÄ ett helt annat sÀtt Àn idag. En missriktad mÄlgrupp kan dÀrutöver ge missvisande resultat i rating-systemet.
Ett genomarbetat profiling-system mÄste utvecklas i takt med att resultatsystemet utvidgas och finkalibreras.
För det tredje, de resultatvÀrden som redovisas mÄste kopplas tydligare till resultat i nÀrtid. En just in time princip bör fastslÄs.
För det fjÀrde, givet att bedömningsstödet kan sÀkerstÀlla en tydligare objektivitet i kartlÀggningsförfarandet bör leverantörskontrakt pÄverkas tydligare vad gÀller volymer.
Slutligen, givet att metodiken finns och de facto anvĂ€nds bör uppmĂ€rksamhet riktas till andra programinsatser dĂ€r ett rating-system kan implementeras. Även förmedlingens egna verksamheter bör omfattas.


Ebook Download "Made in Australia" PDF ePub Kindle